ciutat i diversitat



Dins el marc de les metròpolis veiem com es barregen o s´interseccionen tota mena de contingents ètnics, ideològics i religiosos. Hi ha molts exemples d´aquesta circulació d´ingredients culturals que es difonen per pol•linització a les societats occidentals (…)

Entre els protagonistes del mosaic cultural de les nostres ciutats trobem, en un lloc destacat, els que han vingut a instal•lar-s’hi arrossegats pel moviments migratoris que han fet créixer i prosperar les ciutats i que han alimentat els cosmopolitisme que les caracteritza. (…)

Referir-se a la ciutat en termes d´”interculturalitat” o de “mestissatge cultural” és, per tant, incórrer en una certa redundància, ja que una ciutat només es pot reconèixer culturalment com a amuntegament de llegats, testimonis, trànsits, presències …, un sistema immens de nusos que tenen els que han vingut a confluir en l´espai ciutadà.

Fundació Baruch Spinoza, La ciutat de la diferència, Catàleg Exposició. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, 1996

http://sites.google.com/site/conviccionslesminimes/babel

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Percepció i selecció natural 2.

Gonçal, un cafè sisplau

"¡¡¡Tilonorrinco!!! ¡¡¡Espiditrompa!!!"