PER LA FILOSOFIA!!


PER LA FILOSOFIA!!
Dissabte 16 de març de 2013, d’11 a 14 hores
                                                                                                                                          
Rambla Catalunya-Gran Vía (Barcelona)
Lectura d’obres filosòfiques
La supressió de la troncalitat de la Història de la Filosofia a segon de batxillerat que proposa la LOMCE, més la supressió de l’Ètica comuna a l’ESO, poden representar els darrers estadis de l’agonia de la filosofia a secundària. A despit de la seva virtualitat formativa, la filosofia ha estat la matèria que ha patit el major escanyament en els darrers anys. 
Aquest procés s’acompanya d’amortitzacions de places per jubilacions, centres (uns 50) sense professorat de filosofia malgrat ser assignatures actualment obligatòries, o assignatures de filosofia impartides innecessàriament per professorat d’altres especialitats. 
 
Tot això configura una tendència accelerada a la desaparició d’una especialitat a l’ensenyament secundari que, a banda de privar el jovent d’un contacte seriós amb uns continguts essencials per a la formació personal i cultural, suprimeix una de les sortides professionals dels estudis universitaris de filosofia.
Per tot això, convidem a professorat, alumnes de secundària i d’universitati a totes les persones interessades en la defensa de la cultura a participar en la lectura d’obres filosòfiques, començant per l’Apologia de Sòcrates, dissabte 16 de març a les 11 del matí i fins les 2 de la tarda davant del Toro Pensant (Rambla Catalunya/Gran Via). 
Aquest és un acte coordinat a nivell estatal per la REF, que aplega associacions d’estudiants i de professionals i deganats de les facultatsarreu l’actual Estat. Pretén influir en la tramitació parlamentària de la LOMCE (http://jornadassituacionfilosofiaespana.blogspot.com.es/).
Més informació i inscripcions per participar en la lectura al CREAIF (http://www.creaif.org/creaif/). Allà també trobareu el manifest En favor de les matèries de filosofia. Twiter #quientemealafil. 
US HI ESPEREM!
ADHOC-Grup de Didàctica de la Filosofia
Grup de l' Alt Empordà
Grup de Girona
Grup del Maresme
Grup de la Catalunya Central (Igualada-Manresa)
Grup de Tarragona
Grup de Lleida

Comentaris

Anònim ha dit…
Esta bé, pero tingueu clar que la LOMCE no s'aturarà així.

Pareu les facultats i aneu directes al atac, o podeu seguir amb la pitxa feta un lio fent lectures de llibres mentre us porten al redil

Amb tot el respecte que puc, sembleu tontets.



Anònim ha dit…
per l'autor del comenari anterior: sembla que és molt millor insultar anònimament, oi?

Entrades populars d'aquest blog

Percepció i selecció natural 2.

Gonçal, un cafè sisplau

"¡¡¡Tilonorrinco!!! ¡¡¡Espiditrompa!!!"